Balans

Na de middag bij Instituut Verbeeten in Tilburg heb ik weer een wat rustigere dag op het programma staan. In de middag overleg ik met CMD-coördinator Geert via Skype over de taken die ik wel of niet binnen CMD op wil en kan pakken. Met name voor dat laatste is het goed dat Marian hier even bij komt zitten, ik wil namelijk veel, maar verlies gemakkelijk uit het oog wat haalbaar is. Zo wil ik in periode 1 nog graag lesgeven aan de European (Design) Project Semester, waar ik al jaren het vak Visualisation & Product Design geef. Maar met de huidige status van mijn stem gaat me dat niet lukken. Ook wil ik graag bijdragen aan de Design Challenge bij de intro van de eerstejaars. Maar ook dat is een probleem wanneer ik op vrijdag van oncologisch verpleegkundige Ilona hoor dat je op dag 10 na de chemo het meest vatbaar bent voor invloeden van buitenaf. Misschien niet de ideale dag voor mij om me onder 250 studenten te bevinden.

Wat ik wel kan doen is wat ik de dag ervoor met André en de dag erna met Patricia bespreek: doen waar ik energie van krijgt. En doen wat overzichtelijk is. Een balans vinden tussen privé en werk in deze nieuwe situatie. Ik vond dit in de oude situatie ook al best lastig.

Wanneer Patricia op vrijdag bezoek komt blijken er gelukkig voldoende werkzaamheden te zijn die passen en taken die ik met een wat vrijere rol kan invullen zodat ik ook gevoelsmatig nog voldoende kan blijven bijdragen. Patricia is adjunct-directeur en we hebben met z’n drieën een goed gesprek, onder andere over een mail waarin ik mijn situatie toelicht voor onze studenten.

Later die dag verrast Gabri mij met een VMB, een Virtueel Muzikaal Bezoek via YouTube.

Gabri:

“Ik begin met een song uitgekozen n.a.v. je T-shirt bij de eerste chemo. Een bekende song. De terugkerende lyrics daarin leek me ook toepasselijk: Fearless on my breath.

Daarna een persoonlijke favoriet van mij, een nummer van Bon Iver.

Ik sluit af met een song die ik, zoals eerder gezegd, steeds in mijn hoofd had nadat je ons had verteld dat je ongeneeslijk ziek bent. En die ook op je eigen Spotify-‘graflijst’ bleek te staan. Cosmic coincidence.

En natuurlijk, niet alleen opgenomen met mic en video en gitaar, maar vooral met ❤ “.

Het bericht van Gabri raakt me enorm, met tranen in mijn ogen beluister en bekijk ik zijn live opgenomen bezoek. Bijzonder mooi en breekbaar.

Op zaterdag hebben we vrienden en vriendinnen uitgenodigd om even bij elkaar te zijn na het trouwen en mijn verjaardag. Deze middag was mooi en fijn, het leven even vieren, klein en cosy.

Zondag is een dag van bijkomen. Beetje poetsen, beetje opruimen, maar vooral niet te veel doen. Vandaag heb ik een paar WhatApp groepjes gemaakt om informatie en vragen wat gemakkelijker te delen met de mensen direct om mij heen.

Tijd is een nieuwe beleving voor mij geworden. Tijd om met anderen samen te zijn, tijd om nog te zien en doen wat ik nog graag wil. Tijd om te rusten want ik ben steeds vaker moe en heb pijn. Tijd die tussen mijn vingers door glipt en wegtikt. Het is soms lastig om daar de juiste balans in te vinden.

De balans van de actie van Gerald staat nu op € 667,28. Goed man!!

8 gedachten over “Balans”

 1. Wat goed Robert dat je nog steeds bezig wilt blijven, maar het is inderdaad beter om alleen maar de dingen te doen die haalbaar zijn. Wat is er met je stem aan de hand? Een bijverschijnsel van de chemo?
  Wat heeft die Gabri een mooie stem zeg. En de songs die hij zong waren ook prachtig!
  En tja, tijd. Voor ons bijna onmogelijk voor te stellen hoe dat voor jou moet voelen. Ik denk dat je het goed hebt omschreven en dat tijd een kostbaar iets is, wat door ons ‘gewone’ mensen niet voldoende wordt gewaardeerd.🕛

  1. Hi Hanny,
   Mijn stem heeft wat te stellen met het vocht en de tumor in mijn longen, blijf wat kortademig.
   Gabri blijft steeds opnieuw op bezoek komen, heel lief, warm en ontroerend.
   Groetjes, Robert

 2. Hi Robert,

  Ik las vandaag je mail met verdrietig nieuws. Ik vind het echt verschrikkelijk. Hopelijk kun je zo veel mogelijk genieten van de tijd, mooie dingen en mensen om je heen. Ik hoop je op school nog wel te zien rondlopen. In ieder geval heel veel sterkte toegewenst!

  1. Hi Iris,
   Dank je wel.
   We proberen er het beste van te maken en ik kom je zeker binnenkort nog tegen bij CMD 🙂
   Spreek je dan!
   Groetjes, Robert

 3. Ik heb vandaag voor het eerst op jouw bericht gereageerd. Het zal wel moeilijk worden om toch aan de gang te blijven en ik heb een enorm respect voor jouw houding. Kerel ik wens jouw sterkte.

 4. Ik heb net naar de mooie en roerende liedjes van jouw vriend geluisterd, me verwonderd over wat muziek kan doen, een traan weggepinkt om hoe het leven kan lopen. Een groet voor nu, hou je haaks weer..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *