Spanning

De week begint rustig. Op zondag hadden we een dagje voor ons tweeën en zijn we naar de Emmamolen gefietst. Op het terras hebben we een vegan pizza op en ik heb een IPA gedronken. Maandag was qua pijnklachten een minder prettige dag, maar in de middag kwam Marja op bezoek. We hebben gezellig in de tuin gebuurt en gesproken over mijn specifieke soort kanker en de behandeling ervan. Marja heeft zich verdiept en informatie opgevraagd. De folders lees ik in de avond nog eens goed door en zie dat ik (waarschijnlijk) in stadium IV ben ingedeeld. Ik zoek op internet wat dit betekend en lees over de overlevingskansen: “1 jaar na de diagnose is 23% van de patiënten nog in leven. Na 5 jaar is dit 2%”. Ik schrik hier erg van en hoop dat ik tijdens mijn gesprek woensdag te horen krijg dat ik in categorie III zit. 

Op dinsdag staan er 3 dingen op het programma. Als eerste ga ik met Marian naar de tandarts om de ontsteking in mijn mond te laten checken. Dat ziet er goed uit. Wanneer de ontsteking niet weg was had de tandarts me vandaag doorverwezen naar de kaakchirurg, maar daar was ik donderdag al geweest. Om 11 uur ga ik op de fiets naar de fysio. Daar geeft Monique het stokje over aan Anne omdat ze met vakantie gaat. De loop, gewicht en gewricht oefeningen gaan ok. Wel ga ik bij thuiskomst maar weer een uur op bed liggen voor de afwisseling. Om 13:30 ga ik met mijn moeder naar het JBZ omdat er een CT scan moet worden gemaakt. Ik zou om 14:20 pas aan de beurt zijn maar op dat moment ben ik al gescand met contrastvloeistof. Thuisgekomen zijn we in de tuin gaan zitten en hebben we gebuurt. Onze aanloopkat was ook van de partij.

Morgen wacht een spannende dag. Na een bezoek aan de diëtiste heb ik een gesprek met de arts over de definitieve uitslag en het behandelplan. Vorige week heb ik een second opinion in gang willen zetten bij het Antoni van Leeuwenhoek. Daar stond de huisarts niet zo voor open (eerst de first opinion) maar de longarts wel. Ik heb zelf gebeld en aangegeven bij de huisarts en longarts dat de de longarts de regie heeft en zorgt voor de digitale bestandsuitwisseling, met in het eerste contact de woorden ‘urgent’ en ‘spoed’. Ik heb de naam van de contactpersoon doorgegeven en hoopte dat het daardoor wat sneller ging. Wanneer ik deze ochtend met het Antoni van Leeuwenhoek bel, blijkt echter, na 3x rond te zijn gegaan via de centrale, dat er een brief is gestuurd die vanochtend is aangekomen. Hoop dat het alsnog sneller gaat dan wanneer het na morgen in gang zou zijn gezet.

Uitgelichte afbeelding: Emmamolen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *