Vrijdag de 13e

Kies een goed moment voor een slecht nieuwsgesprek… Een arts die ik niet eerder had gezien kwam binnen om de resultaten te bespreken. Het gesprek sloeg in als een bom, ikzelf, mijn vriendin en mijn moeder konden het niet bevatten. Uitgezaaide longkanker in een vergevorderd stadium, waarschijnlijk vanuit de longen naar diverse delen in mijn bovenlichaam. Niet kleincellige longkanker adenocarcinoom. Prognose bij niet behandelen of wanneer de behandeling niet aanslaat: 4 tot 6 maanden.

En de wereld, mijn wereld staat stil. Niets zal ooit hetzelfde zijn.

Mijn oog valt op de houdbaarheidsdatum van medicijnen op de wastafel: 22 december 2018,  langer houdbaar dan ikzelf.

Ik heb het bezoek even ‘on hold’ gezet, hoewel de interesse en afleiding erg fijn zijn had ik even behoefte om het wat rustiger aan te doen. Marian, mijn moeder, mijn zus, mijn zwager en Kitty zijn wel op bezoek geweest.

Uitgelichte afbeelding: uitzicht C6 Noord, kamer 33

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *