Pleurapunctie 1

Na de wachttijd heb ik op vrijdag 15 juni een afspraak met een van de longartsen van het JBZ. Er zit duidelijk vocht achter mijn longen en op maandag 18 juni krijg ik mijn eerste pleurapunctie via mijn rug waarbij anderhalve liter vocht werd verwijderd, deels voor onderzoek. Na de punctie heb ik mijn laatste SLC-gesprekken van het collegejaar gevoerd met de helft van mijn SLC-klas in mijn favoriete Xplora ruimte. Het was pittige opgave (niet de gesprekken maar hoe ik er zelf bij zat), maar ik vond het lastig om de individuele gesprekken uit te stellen. Om de uitslag te bespreken is er een afspraak gepland op dinsdag 26 juni. De uitslag van de eerste punctie sloot voor 50% kanker uit, maar ik had wel weer vocht aangemaakt. Er zit nu meer vocht dan op 15 juni. De volgende dag kwam ik terug voor een foto, een punctie en mogelijk een drain in mijn rug. Ik dien er rekening mee te houden dat ik voor een korte tijd word opgenomen in het ziekenhuis.

Uitgelichte afbeelding: Drain you

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *