Petscan en operatie

Op maandag 9 juli werd de uitslag van de CT scan besproken. De scan liet een aantal aandachtspunten zien. Tijdens de weefselpunctie op vrijdag, die verder geen bunnymen opleverde, had ik voor het eerst een vlek op mijn long gezien op de monitor van echo. 

Deze dag onderging ik een PET scan met radioactief vloeistof. Heftige voorbereiding en vooral: de ellende begint nu echt. Verschillende gebieden lichten op en na de PET scan wordt meteen  besloten tot operatie, waarbij weefsel werd weggehaald en drain nummer 2 werd achtergelaten. De operatie is op woensdag 11 juni gepland om 14:30. Ik ben nooit eerder geopereerd en/of onder narcose gebracht en ik vind het eng. Omdat er een gaatje eerder is begint de operatie al om 9:30. Marian en ik waren nog maar net onze Revox lijst op Spotify aan het draaien. Fijn dat het zo snel kon! Er waren opvallend veel mensen in de ok en ik was snel vertrokken. Na de operatie, waar ik nu nog de vruchten van pluk, kwam ik snel weer terug in de 24 uurs recovery zaal. Ik kreeg een iPad en ging de Tour kijken. Na een paar uur mag ik weer terug naar mijn kamer. Ketamine blijkt naast een festivaldrug een gangbaar goedje in het ziekenhuis. Delen van de omgeving waar de tour doorheen kwam waren extra mooi, ik dagdroomde dat ik met het bed door het hele ziekenhuis zweefde en Nijntje in het kozijn verdween in het Willem Alexander. Inmiddels heb ik een hoge ontstekingswaarde in mijn bloed en koorts, waardoor een tweede antibioticakuur wordt ingezet. Naast Marian en mijn moeder waren tante Bets, Brenda, Patricia, Michiel, Tim, Brian, Tante Tien, Marja, Pierre en Rina. Met Pierre en Rina zagen ik grote rookwolken uit de richting van het centrum komen. Na enig zoekwerk bleek het het voormalige PTT postsorteercentrum, nu AKV|St.Joost, te zijn. Met Brian bezochten we later het Foodtruckfestival.

Uitgelichte afbeelding: connected, apparatuur na operatie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *