Hospitalised

Op woensdag 27 juni vindt pleurapunctie nummer 2 plaats. Er werd 1,2 liter vocht weggehaald, deels voor het tweede pleura-onderzoek, en er werd een drain geplaatst. My first drain is een  soort vintage walkman. Draagbaar met industrieel blok geluiden. Daarna word ik opgenomen op de verpleegafdeling Longgeneeskunde C6 Noord, kamer 33. Deze drain pendelt via een slang tussen mijn ribben in mijn rug. Het reservoir is een klein bakje van een liter en er gebeurd weinig. De slang raakte verstopt met vlees, dat bloedstolsels blijken te zijn. De zaalarts besluit de drain door te spuiten, ondertussen vertellend over het risico van een klaplong bij het teveel te snel laten afvloeien. Ze liep weg en de drain kreeg in een keer de smaak te pakken. Het vocht spoot zo’n beetje in het bakje van 1 liter en binnen een paar minuten was deze vol en liep de walkman over. Ik drukte op de alarmknop en mijn moeder, die erbij was, sloeg alarm. Het duurde echter even voordat de arts en verpleging terug waren en ik voelde me inderdaad erg beroerd, alsof een klaplong niet ver weg was. Op de vloer onder mijn bed lag een flinke plas. Mijn moeder, die getuige was van dit incident, was ook erg geschrokken. Er werd een bak van 2 liter aan de drain gehangen. Naast mijn vriendin en mijn moeder waren mijn zus, Kitty, Gerard en Fried langsgekomen.

Uitgelichte afbeelding: Uitzicht C6 Noord, kamer 33

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *