En door

Diëtiste Leonie is zelf ook een tijdje veganist geweest, dat praat een stuk makkelijker. Fysiotherapeute Monique is een fijn mens, tijdens de fysio werken we aan mijn conditie die nog best ok is. Er zijn nog lichtpuntjes! Psycholoog Judith stelt moeilijke vragen. Zo komen we ook te spreken over voorbereidingen voor het einde en mijn ‘Houdoe en bedankt’ graflijst op Spotify. 

Op maandag 23 juli ben ik teruggegaan voor een check van het vocht: het was er nog. Bij de punctie bleek alleen dat het vocht te dik is geworden om het er nog uit te krijgen via een naald.

Tijdens deze echo blijkt dat mijn hele rug inmiddels in een mijnenveld is veranderd. 

Vanaf het moment dat ik in het ziekenhuis werd opgenomen, en na een bezoek aan mijn mondhygieniste heb ik last van een ontsteking in mijn mond. In het ziekenhuis schreef de verpleging dit regelmatig in de verslagen, waarna de zaalarts de backspaceknop hanteerde. We zijn hier tenslotte geen tandarts. Via mijn huisarts probeer ik tevergeefs een verwijskaart te krijgen. Op 24 juli ga ik hiermee naar de tandarts. Er blijkt niet zoveel aan de hand: een ontsteking en zeker geen kanker. Ze maakt de tanden linksonder goed schoon.

Op woensdag 25 juli verwijderd de assistente van de dokter twee rijen nietjes die er vanaf de operatie inzaten. Ik vraag meteen nog even een verwijskaart voor de kaakchirurg. Daar kan ik de volgende dag al terecht. De kaakchirurg is wat minder zeker van het feit dat het geen kanker is. Hij brand het weg en stuurt het op, de uitslag is er op 9 augustus. De behandeling voelt middeleeuws aan en ik weet sinds lange tijd hoe verbrand vlees smaakt. Omdat de adviezen over de behandeling bij een paradontoloog elkaar tegenspreken begin ik er nog maar niet aan.

Bijna iedere dag krijg ik thuis bezoek. Ma, Gert, Tante Sjaan, Pierre en Rina, Katelijne, Kitty, Marc, Marielle, Jasper, Sanderijn, Silvia, Jacco en Marianne kwamen op ziekenbezoek. Marja komt morgen langs.

Treffend beeld en geluid, via Katelijne

Uitgelichte afbeelding: kamer 38

5 gedachten over “En door”

  1. Heej broer ik heb je blogs gelezen maar heb nu meer informatie dan dat ik van je had doorgekregen. Dus daarom is zo’n blog wel goed. Alleen de aanleiding voor de blog is zwaar klote. En ik schrik van de extra info. Heel veel kracht toegewenst.

    1. Dank je zus. Het blog helpt mij te reflecteren op de gebeurtenissen.
      Het is ook fijn om het hele verhaal vanaf een plek te kunnen delen.

  2. Impressed door jouw graflijst op Spotify. Heb m beluisterd: het is zo jou.
    Maar 1 ding.. wat mij betreft nog lang geen houdoe en bedankt. X

  3. Impressed door je graflijst op Spotify. Damn… muziek zegt vaak meer dan 1000 woorden. Al lees ik je graag en Thanks daarvoor! Ik blijf je volgen. Maaruh… 1 ding, nog lang geen houdoe en bedankt; Okay? X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *